Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران "دانشگاه آکسفورد" در پروژه جدیدی، یک پروتز دست ابداع کرده‌اند که می‌توان آن را با تنفس کنترل کرد.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از ساینمگ، پژوهشگران "دانشگاه آکسفورد"(University of Oxford)، یک پروتز جدید دست ساخته‌اند که با نیروی حاصل از تنفس کاربر کنترل می‌شود.

این دستگاه سبک‌وزن و ساده می‌تواند جایگزینی برای پروتزهای دارای سیم باشد که ابتدا در اوایل قرن نوزدهم توسعه یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروتز به ویژه برای افرادی که خیلی جوان هستند یا به هر دلیلی نمی‌توانند از یک سیستم ناخوشایند دارای سیم استفاده کنند، مناسب است.

پروفسور "جرون برگمان"(Jeroen Bergmann)، استاد بخش علوم مهندسی دانشگاه آکسفورد و از پژوهشگران این پروژه گفت: دستگاه تنفسی ما، یک گزینه جدید را ارائه می‌دهد که می‌تواند بدون محدود کردن حرکات بدن کاربر استفاده شود. این یکی از نخستین روش‌های طراحی جدید برای کنترل یک پروتز مبتنی بر نیروی بدن به شمار می‌رود که از زمان ظهور سیستم مبتنی بر سیم در بیش از دو قرن پیش ارائه شده است.

اگرچه چندین گزینه متفاوت پروتز وجود دارند اما در توسعه روش‌های جدید کنترل دستگاه‌های مبتنی بر بدن، پیشرفت کمی در مقایسه با پروتزهای پیچیده مبتنی بر نیروی بیرونی حاصل شده است.

پرکاربردترین پروتز اندام فوقانی، سیستم مبتنی بر سیم است که به دلیل هزینه‌های نصب و نگهداری حرفه‌ای، حفظ آن در محیط‌هایی با منابع کم، بسیار پرهزینه است.

این روش جدید، یک دستگاه جایگزین مبتنی بر انرژی بدن را برای کاربران ساکن در شرایطی ارائه می‌کند که هزینه، نگهداری، راحتی و سهولت استفاده، از ملاحظات اولیه در آنها به شمار می‌روند.

کاربران با تنظیم تنفس خود، نیروی یک توربین کوچک را تامین می‌کنند که می‌تواند حرکات انگشت مصنوعی را به دقت کنترل کند. حجم هوای مورد نیاز برای تغذیه دستگاه، قابل دستیابی است و چرخ‌دنده نیز سرعت عمل را تعیین می‌کند.

این دستگاه به ‌سیم نیازی ندارد، سبک‌وزن است و می‌تواند برای کودکان و نوجوانانی مناسب باشد که هنوز در حال رشد هستند. در مقایسه با سایر پروتزها، کمترین میزان نگهداری و آموزش مورد نیاز است که به سهولت استفاده از آن کمک می‌کند.

پژوهشگران برای اصلاح و توسعه این سیستم، با یک موسسه خیریه انگلیسی موسوم به "لیمبو"(LimbBo) همکاری می‌کنند.

"جین هویت"(Jane Hewitt)، از مسئولان لیمبو گفت: یکی از اهداف ما در بنیاد لیمبو این است که اطمینان حاصل کنیم که فرزندان ما به هر وسیله‌ای که به زندگی روزمره آنها کمک می‌کند، دسترسی داشته باشند. هیچ کدام از تفاوت‌های دو اندام، مشابه نیستند و آنچه به یک کودک کمک می‌کند، ممکن است برای دیگری مناسب نباشد. در حال حاضر، گزینه‌هایی در مورد پروتز وجود دارند اما هنوز هم کودکانی هستند که به روش کاملا متفاوتی نیاز دارند. فقدان مفصل آرنج در بسیاری از آنها، دسترسی به وسایل مصنوعی را به شدت محدود می‌کند. بنابراین، ما از فرصت همکاری با پروفسور برگمان برای بررسی روش‌های مختلف استقبال کردیم. این یک پیشرفت هیجان‌انگیز برای فرزندان بسیاری از ما به شمار می‌رود.

وی افزود: ما از این پژوهش به عنوان رویکردی کاملا متفاوت برای توانمند ساختن فرزندان در برخورداری از کمک یک پروتز مانند این نمونه استقبال می‌کنیم. عنصر انتخاب مهم است و ما از هر طرح تحقیق و توسعه‌ای که این امکان را فراهم کند، به طور کامل حمایت خواهیم کرد. ما باور داریم که گروه دانشگاه آکسفورد به واسطه مشارکت دادن ما در این بحث‌ها، واقعا بهترین‌ها را برای فرزندان ما می‌خواهد.

سخنگوی یک سازمان غیردولتی مستقر در هند موسوم به "موبیلیتی ایندیا"(Mobility India) که با این گروه پژوهشی در مورد آزمایش کاربر همکاری می‌کند، گفت: پروتز تنفسی این قابلیت را دارد که گزینه‌های پروتز را برای کودکان و نوجوانان، به ویژه در هند و سایر کشورهای در حال توسعه که فاقد فناوری مناسب هستند، گسترش دهد.

این پژوهش، در مجله "Prosthesis" به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: پروتز ، تنفس ، پروتز دست ، دانشگاه آکسفورد

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پروتز تنفس پروتز دست دانشگاه آکسفورد دانشگاه آکسفورد یک پروتز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۵۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک فایده جالب داروی کاهش وزن

به گزارش خبرآنلاین، یک مطالعه جدید نشان داد افرادی که از داروی کاهش وزن GLP-۱ Zepbound استفاده کرده بودند علائم کمتری از آپنه خواب داشتند.

مهر در گزارشی به نقل از هلث لاین نوشت: افراد مبتلا به چاقی که داروی کاهش وزن Zepbound را دریافت کردند، حوادث آپنه انسدادی خواب یا دوره های قطع تنفس در طول خواب کمتری داشتند.

«الی لیلی»، محقق و داروساز، می گوید: «افراد مبتلا به چاقی که از آپنه انسدادی خواب - یا دوره های قطع تنفس در طول خواب – رنج می بردند در هنگام مصرف داروی ضد چاقی Zepbound علائم شان تسکین یافت.»

نتایج حاصل از کارآزمایی بالینی دو ساله بر روی بیش از ۴۰۰ بیمار بزرگسال مبتلا به آپنه انسدادی خواب، شایع ترین نوع اختلال تنفسی مرتبط با خواب است.

در افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب، مجاری هوایی فوقانی مسدود می شود که باعث مکث کوتاهی در تنفس در هنگام خواب می شود. این وضعیت می تواند منجر به خستگی در طول روز، سردرد و سایر علائم کوتاه مدت و همچنین افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و تغییرات سلامت روان شود.

دارو Zepbound توسط سازمان غذا و دارو آمریکا برای مدیریت وزن مزمن در نوامبر ۲۰۲۳ تایید شد. این سازمان قبلاً این دارو را برای درمان دیابت نوع ۲ تایید کرده بود.

Zepbound متعلق به دسته ای از داروهای شناخته شده به عنوان آگونیست های گیرنده GLP-۱ است. این دارو همچنین هورمون دیگری به نام GIP را هدف قرار می دهد که آن را به یک داروی دو اثر تبدیل می کند.

شرکت کنندگان در مطالعات جدید، دچار چاقی و آپنه انسدادی خواب متوسط تا شدید بودند، به این معنی که ۱۵ بار یا بیشتر در هر ساعت قطع تنفس در طول هر شب داشتند.

این شکل از آپنه خواب زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌هایی را به‌درستی به ماهیچه‌هایی که تنفس را کنترل می‌کنند ارسال نمی‌کند.

شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی برای دریافت تزریق هفتگی Zepbound یا دارونمای غیرفعال تقسیم شدند.

پس از یک سال، افرادی که Zepbound دریافت کرده بودند به طور متوسط ۲۷.۴ بار حوادث آپنه خواب کمتر در ساعت داشتند، در مقایسه با کاهش متوسط ۴.۸ رویداد در ساعت برای گروه دارونما.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901711

دیگر خبرها

  • اعتراف آسترازنکا به عوارض مرگبار واکسن/ رشوه، دروغ و پنهان‌کردن حقیقت برای تجارت با سلامتی انسان‌ها
  • دستگاه تهویه همراه خصوصی به بازار عرضه می شود
  • تنفس هوای قابل قبول در پایتخت
  • کولر همراه، تازه‌ترین اختراع «سونی» / عکس
  • این کولر را می‌توانید بپوشید!
  • دستگاه های اجرایی البرز به حالت آماده باش درآمدند
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به تربیت مبتنی بر روایت تاریخ توجه می‌کند
  • مجهز شدن ۳۰ درصد چاه‌های لرستان به دستگاه کنترل هوشمند
  • تنفس هوای قابل قبول در تهران