Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدا وسیما؛ بودجه ۳۰ میلیون دلاری برای واکسن چند کاره برای مقابله با کروناویروس اختصاص یافت. در این واکسن از نانوذرات پروتئینی برای چسباندن بخش‌های آنتی‌ژنی مرتبط با پروتئین‌های سنبله از ویروس‌های مختلف کرونا استفاده می‌شود.

از اوایل ژوئیه ۲۰۲۲، با ادامه ظهور جهش‌های ویروس کرونا، عدم قطعیت واکسن‌های رایج همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان واکسن از دانشگاه آکسفورد و کلتک می‌گویند که نیاز آشکاری به راهبرد‌هایی برای مقابله با انواع تهدیدات در حال ظهور و احتمالی آینده برای سلامت انسان وجود دارد.

کنسرسیوم جدیدی که در ۵ ژوئن ۲۰۲۲ راه‌اندازی شد، قصد دارد با انجام اولین کارآزمایی بالینی در انسان برای طراحی جدید واکسن، به این مسائل رسیدگی کند.

این کنسرسیوم، محققان دانشگاه آکسفورد و کلتک را گرد هم می‌آورد تا با سازمان نوآوری فناوری عمیق CPI و شرکت اینگنزا (Ingenza) همکاری کنند.

ائتلاف برای نوآوری‌های آمادگی اپیدمی (CEPI) با این کنسرسیوم شریک خواهد شد و تا سقف ۳۰ میلیون دلار آمریکا را برای تامین مالی مطالعات پیش بالینی، تولید GMP و آزمایش فاز ۱ بر اساس این فناوری سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

این واکسن هم ویروس کرونا و هم چندین ویروس دیگر موجود در بدن خفاش مرتبط که پتانسیل انتشار به انسان را دارند، هدف قرار خواهد داد. این واکسن مبتنی بر فناوری‌های توسعه‌یافته توسط گروه ایمونولوژی مولکولی در دانشگاه آکسفورد و توسط گروه بیورکمن مستقر در کلتک به رهبری پروفسور آلن تاونسند در واحد ایمونولوژی انسانی MRC و پروفسور پاملا بیورکمن است.

برخلاف بسیاری از طرح‌های واکسن موجود که از mRNA یا یک ناقل ویروسی برای ارائه بخش‌هایی از پروتئین اسپایک یک نوع ویروس به سیستم ایمنی استفاده می‌کنند، این واکسن جدید از نانوذرات پروتئینی حاوی یک چسب پروتئین برای اتصال بخش‌های آنتی‌ژنی پروتئین‌های سنبله از هشت ویروس مختلف استفاده می‌کند. این نانوذرات پاسخ‌های ایمنی را برای هر نوع کروناویروس با یک واکسن منفرد ایجاد می‌کند.

شواهدی که توسط محققان در مجله Science منتشر شده است، نشان می‌دهد که فناوری این واکسن پاسخ‌های ایمنی محافظتی را در برابر ویروس‌های مشابه SARS و همچنین در برابر برخی از کروناویروس‌هایی که در واکسنی برای آن‌ها ارائه نشده‌اند، ایجاد می‌کند. نتایج نشان می‌دهد که این فناوری می‌تواند در برابر انواع جدید ویروس کرونا و کروناویروس‌های هنوز کشف نشده با پتانسیل سرایت از جمعیت حیوانات به انسان، محافظت کند.

آلن تاونسند، رهبر کنسرسیوم آکسفورد، پروفسور ایمونولوژی مولکولی در موسسه پزشکی مولکولی MRC Weatherall، دانشگاه آکسفورد، گفت: «این کنسرسیوم نمونه‌ای از مشارکت در بهترین حالت است. ما تحت تأثیر قدرت این چسب برای چسباندن پروتئین‌ها به یکدیگر قرار گرفته بودیم که توسط مارک هاوارث (بیوشیمی‌دان آکسفورد) ساخته شده بود و از تحقیقات علمی پایه‌ای زیبای او در مورد باکتری استرپتوکوک پیوژنز به دست آمده بود. ما با هم از این فناوری برای ساختن نمونه اولیه واکسن نانوذره‌ای ضدکرونا استفاده کردیم که در مطالعات پیش بالینی واکنش‌های بسیار قوی ایجاد کرد.»

منبع: الف

کلیدواژه: دانشگاه آکسفورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۹۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور

یکی از شرکت‌های فناور موفق به تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با یک بیستم قیمت نمونه‌های اروپایی شد.

به گزارش ایسنا، امیر شیرعلی‌زاده دزفولی، مدیرعامل این شرکت در این باره گفت: کیت‌های استخراج DNA و RNA ما یک بیستم کیت‌های اروپایی قیمت داشته و یک پنجم نمونه‌های چینی و تایوانی قیمت دارد. در واقع این کیت‌ها در عین حال که کیفیت بسیار بالایی دارند، از تمام نمونه‌های وارداتی ارزان‌تر هستند. این فناوری برای جداسازی انواع اسیدهای نوکلئیک ویروس‌های بیماری‌زا نظیر ایدز و آنفلوآنزا قابل استفاده است.

شیرعلی‌زاده افزود: تا پیش از این فقط کیت‌های استخراج RNA را تولید می‌کردیم، اما به تازگی فناوری استخراج DNA را نیز توسعه داده‌ایم و در نتیجه DNA و RNA را می‌توانیم استخراج کنیم. این کیت‌ها هم برای تشخیص در بیمارستان‌ها و هم آزمایشگاه‌های تشخیصی قابل استفاده هستند. از سوی دیگر در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز از این کیت‌ها برای مقاصد تحقیق و توسعه می‌توان استفاده کرد. ما براساس نیاز بازار تولید انجام می‌دهیم و تقریبا  ۵۰۰ واکنش در روز تولید داریم که این رقم در دوره کرونا تا ۵۰۰۰ واکنش نیز می‌رسید.

به نقل از ستاد نانو، وی با بیان اینکه در حال توسعه فناوری جداسازی سلول‌ها با ذرات مغناطیسی هستیم که این فناوری برای تشخیص و درمان سرطان بسیار کاربردی است، ادامه داد: کیت‌های آموزشی نانویی تولیدی ما عرضه شده است. این کیت‌ها هم در محیط‌های آموزشی نظیر مدرسه و هم خانه قابل استفاده هستند. این کیت‌ها برای دو گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال و همچنین بالای ۱۸ سال تولید می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور