Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهندسی شیمی شاخه‌ای از علوم مهندسی است که با طراحی، ساخت و بهره‌برداری از فرایندها و کارخانجات مرتبط با صنایع شیمیایی درگیر است که در آمریکا جزو رشته‌های پرطرفدار به حساب می‌آید.

به گزارش ایران اکونومیست، هدف اصلی مهندسی شیمی استفاده از دانش فیزیک و ریاضیات در خلق مواد و محصولات بهتر برای دنیای امروز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه مهندسین شیمی علاوه بر فرایندهای تولید مواد اولیه پایه، بلکه در توسعه و تولید محصولات با ارزش و متنوع شرکت دارند. این محصولات شامل مواد ویژه و کارآمد برای صنایعی همچون تجهیزات پالایشگاهی، هوافضا، خودروسازی، پزشکی، صنایع الکترونیک، کاربردهای محیط زیست و صنایع نظامی است. به عنوان مثال‌هایی از این محصولات می‌توان به الیاف، منسوجات و چسب‌های بسیار قوی، مواد زیست‌سازگار و داروهای جدید اشاره کرد. امروزه مهندسی شیمی ارتباطی تنگاتنگ با علوم زیست‌شناسی، مهندسی پزشکی و اغلب شاخه‌های مهندسی دارد.

هم‌اکنون در آمریکا نیاز برای مهندس شیمی رو به افزایش است و درآمد یک مهندس شیمی از ۶۴ هزار و ۲۰۳ دلار شروع می‌شود و می‌تواند در اواسط کار خود ۱۰۹ هزار و ۷۰ دلار درآمد داشته باشد.

بر اساس آخرین رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان "QS" برترین دانشگاه‌های جهان برای رشته مهندسی شیمی به ترتیب زیر هستند:

۱- مؤسسه فناوری ماساچوست

دانشگاه "ام‌آی‌تی" دانشگاه خصوصی واقع در شهر کمبریج، در ایالت ماساچوست آمریکا است، که دارای پنج دانشکده اصلی در سال ۱۸۶۱ تأسیس شد و خیلی زود به عنوان یک اجتماع کوچک در پیشرفت علوم و فناوری توسعه یافت. شعار این دانشگاه "مغز و دست" است. گفتنی است محققان این دانشگاه در حوزه "هوش مصنوعی"، در جهان پیشگام هستند.

۲- دانشگاه استنفورد

دانشگاه استنفورد با ضریب پذیرش ۴٫۷درصد، به عنوان رقابتی‌ترین دانشگاه جهان شناخته می‌شود. فارغ‌التحصیلان دانشگاه استنفورد شمار زیادی از شرکت‌های بسیار موفق بین‌المللی از جمله گوگل، یاهو، اینستاگرام، نایک و… را تأسیس کرده‌اند.

۳- دانشگاه ملی سنگاپور

این دانشگاه قدیمی‌ترین دانشگاه سنگاپور است و همچنین از نظر تعداد دانشجو بزرگترین دانشگاه این کشور محسوب می‌شود. این دانشگاه دارای ۱۷ دانشکده است و بیش از ۷۰ رشته و دوره مشترک، به صورت همزمان و دو رشته‌ای ارائه می‌دهد.


۴- دانشگاه کالیفرنیا برکلی

آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و آموزشی این دانشگاه در رشته مهندسی از جمله فعال‌ترین‌، نوآورترین و سازنده‌ترین آزمایشگاه‌ها در سراسر جهان هستند. از بزرگترین شرکت‌های تأسیس شده که حداقل یکی از فارغ‌التحصیلان برکلی در آن کار کرده‌اند می‌توان به "اپل"، "اینتل"، "اچ‌تی‌سی" اشاره کرد.

۵- دانشگاه کمبریج

دانشگاه کمبریج در سال ۱۲۰۹ میلادی تأسیس شده و دومین دانشگاه قدیمی در انگلیس و سومین دانشگاه قدیمی در جهان به شمار می‌آید. این دانشگاه همواره در رتبه‌بندی‌های گوناگون جزو برترین‌های جهان است.

۶ - مؤسسه فناوری فدرال زوریخ

این دانشگاه که در سوئیس قرار دارد، در سال ۱۸۵۴ میلادی پایه‌گذاری و در سال ۱۸۵۵ به عنوان انستیتو پلی تکنیک شروع به کار کرد. رشته‌های تحصیلی این دانشگاه عبارتند از : علوم مهندسی، علوم پایه، علوم و فناوری های نوین، مدیریت و علوم سیاسی.

این دانشگاه عضویت برنده ۲۱ جایزه نوبل را در لوح افتخارات خود دارد.

۷- دانشگاه صنعتی نانیانگ

دانشگاه صنعتی "نانیانگ" از تاریخ اول اوت سال ۱۹۸۱ میلادی، با سرمایه‌گذاری مالی ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در جنوب غربی کشور سنگاپور آغاز به کار کرد.

بیش از ۲۳ هزار و ۹۵۱ دانشجو و ۳ هزار و ۸۴۶ عضو هیات علمی به صورت تمام وقت در این دانشگاه فعالیت می‌کنند. از این تعداد دانشجو، ۹ هزار نفر در مقاطع تحصیلات تکمیلی ادامه تحصیل می دهند.

این دانشگاه از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ میلادی، در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جوان رتبه‌بندی جهانی " کیو اس" دانشگاه‌های جهان جایگاه‌های اول را از آن خود کرده است.

دانشگاه صنعتی نانیانگ در اوت ۲۰۲۰ میلادی در رتبه‌بندی کلی دانشگاه‌های جهان جایگاه سیزدهم را به دست آورد.

همچنین بر اساس رتبه بندی موسسه تایمز در سال ۲۰۲۰ این دانشگاه در رتبه ۴۸ دانشگاه‌های جهان قرار دارد.

۸- دانشگاه آکسفورد

دانشگاه آکسفورد که در شهر آکسفورد در منطقه آکسفورد شایر انگلستان قرار دارد، قدیمی‌ترین دانشگاه انگلیسی‌زبان جهان به شمار می‌رود. با اینکه تاریخ دقیق تأسیس این دانشگاه معلوم نیست اما قدیمی‌ترین اسناد باقی‌مانده از گذشته نشان می‌دهد که از سال ۱۰۹۶ فرایند آموزش در آکسفورد جریان داشته است.

رشد آکسفورد زمانی شروع شد که هنری دوم تحصیل دانشجویان انگلیسی را در دانشگاه پاریس ممنوع کرد. قطعاً می‌توان گفت آکسفورد از برترین‌های جهان است.

۹- مؤسسه فناوری کالیفرنیا

مؤسسه فناوری کالیفرنیا به لطف دسترسی به منابع مختلف برای افزایش یادگیری و تجربه دانشجویان، یکی از برترین دانشگاه‌های آمریکا در رشته مهندسی به حساب می‌آید.

مؤسسه فناوری کالیفرنیا دارای آزمایشگاه‌های متعددی است که برای تمرکز دانشجویان در انواع تخصص‌های مهندسی از قبیل مهندسی شیمی و مهندسی پزشکی ساخته شده‌اند.

۱۰ - کالج سلطنتی لندن

کالج سلطنتی لندن یکی از معتبرترین مؤسسات آموزش عالی بریتانیا و جهان در زمینه‌های مهندسی، علوم پزشکی و اقتصاد است. این دانشگاه در مرکز لندن واقع شده است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: رتبه بندی کیو اس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رتبه بندی کیو اس دانشگاه های جهان مؤسسه فناوری ترین دانشگاه مهندسی شیمی رشته مهندسی رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۰۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور

ایسنا/فارس معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه جهرم گفت: با انتشار گزارش اشپرینگر نیچر، رتبه دانشگاه جهرم در بین دانشگاه‌های ایران با صعود نسبت به سنوات گذشته، به رتبه ۲۳ ارتقا یافته است.

محمد قناعتیان در گفت‌وگو با ایسنا افزود: این جایگاه دانشگاه جهرم را از نظر پژوهشی بالاتر از ۸۹ دانشگاه و موسسه پژوهشی دیگر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه این نظام رتبه‌بندی سالانه مؤسسه‌های جهان را بر پایه سنجه‌های گوناگون ارزیابی می‌کند، اظهار کرد: بر پایه گزارش اشپرینگر نیچر در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۱۲ مؤسسه ایرانی توانستند در لیست نیچرایندکس قرار گیرند.

قناعتیان بیان کرد: بر پایه این گزارش مقاله‌های منتشر شده از ژانویه تا دسامبر سال ۲۰۲۲، ۱۵۰ نشریه برتر نیچر در حوزه‌های شیمی، علوم محیط، زمین‌شناسی، علوم زیست، بهداشت و علوم فیزیکی، شمارش و ارزیابی شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این رتبه‌بندی بر پایه بخش محدودی از برون‌دادهای پژوهشی مؤسسه‌ها انجام می‌شود و برای فهم بهتر جایگاه مؤسسه‌ها باید نظام‌های رتبه‌بندی دیگر نیز بررسی شوند.

هیچ یک از مؤسسات ایرانی نتوانسته‌اند در میان موسسه‌های برتر جهان در رتبه‌بندی آکادمیک نیچرایندکس جای گیرند. نیچر ایندکس به رتبه‌بندی مؤسسه‌های سراسر جهان بر پایه خروجی‌های پژوهشی با کیفیت بالای آن‌ها در سال گذشته می‌پردازد.

نیچر ایندکس با شمارش تعداد مقاله‌های پدیدآوران در نشریات نمایه‌ شده‌اش، رتبه‌های مؤسسات را بر پایه‌ی دو سنجه شمار آثار و میزان مشارکت در پدیدآوری آثار، شدنی می‌کند.

رتبه ملی مؤسسه‌های ایرانی در لیست بر پایه میزان مشارکت گزارش شده است و میزان مشارکت به شمار پدیدآورندگان یک مقاله بستگی دارد.

دانشگاه علوم پزشکی جهرم با رتبه ۶۱ در جایگاه میانی این فهرست قرار دارد. دانشگاه شیراز در فهرست نیچرایندکس ۲۰۲۳ رتبه نخست دانشگاه‌های ایران را کسب کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی