Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی اوقات افراد پس از کسب اطلاعاتی بیشتر از کسی یا چیزی، نظر خود را تغییر می دهند. این، نمونه‌ای از نفوذ اجتماعی است؛ اما زمانی که افراد بخاطر آنکه می‌خواهند از لحاظ اجتماعی پذیرفته شوند، نظر خود را مورد بازبینی قرار می‌دهند، محققان از این مسئله با عنوان «تأثیرات اجتماعی هنجاری» یاد می‌کنند. پیش از این مشخص نبود کدام مکانیسم عصبی در مفز سبب این مسئله می‌شود؛ اما حال محققان «دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ» در پژوهشی تلاش کردند به این مسئله پاسخ دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر «بهادر بهرامی» از گروه روانشناسی «دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ» (LMU) می‌گوید: این پرسش، در دنیای امروز [حضور]رسانه‌های اجتماعی [که اقدام به] دستکاری نظرات می‌کنند، مسأله‌ای مرتبط و به جاست؛ چرا که بسیاری از مردم برای ایجاد دیدگاه خود به نظرات دیگران اعتماد می‌کنند.

بهرامی به همراه دکتر «علی محمودی» از دانشگاه آکسفورد و شماری دیگر از محققان، به تحقیق در زمینه فعالیت‌های مغزی در زمانی که افراد تحت شرایطی قرار می‌گیرند و نظر خود را تغییر می‌دهند، پرداخت.

دکتر بهرامی می‌گوید: ما توانستیم نشان دهیم که مغز ما درگیری‌های اجتماعی و اختلاف نظر را از طریق همان ماشین عصبی که برای حل تعارض‌های درونی و ذهنی خودش استفاده می‌کند، حل می‌کند.

او می‌گوید: یک ناحیه خاص از مغز دو عامل را در نظر می‌گیرد: نخست اینکه چقدر به عقیده خود اعتماد داریم و دوم آنکه چقدر موظف هستیم با دیگران مؤدب باشیم.

وی همچنین می‌گوید: ما نشان دادیم مغز انسان زمانی احساس نیاز به رعایت ادب را می‌کند که با یک عامل انسانی و نه یک عامل مصنوعی (مانند هوش مصنوعی) در تعامل باشد.

گفتنی است نتایج این پژوهش در ماهنامه علمی «PLOS Biology» منتشر شده است.

منبع: پایگاه technology networks

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تغییر عقیده تغییر نظر دانشگاه مونیخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۱۷۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند

محمد حسین زاده مدیرکل فرخنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در کنار جغرافیای سرزمین کهن ایران به عنوان مؤلفه میراث ملموس کشور و دین مبین اسلام در حیطه میراث معنوی، زبان و ادب پارسی به عنوان مهمترین دارایی به جا مانده از پیشینیان و یگانه رشته پیوند دهنده اقوام ایرانی مطرح است.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی زبان وحدت بخش پارسی و لزوم پاسداشت آن در برابر هجوم رقبا و اقتضائات دنیای مدرن امروز ادامه داد: بحران هویت ملی و زبان پارسی را می‌توان به سادگی در ادبیات نسل جدید مشاهده و عمق آسیب به این مؤلفه هویتی - فرهنگی را درک کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در روند دهشتناکی که در تغییرات نامحسوس دستوری آرام آرام پیش می‌رود، بیم آن است که در آینده‌ای نزدیک، نسل‌های جدید در فهم و خوانش متون زیبای فارسی و اشعار بلند شاعران وزین ایرانی مشکل مفاهمه پیدا کنند.

حسین زاده افزود: استفاده بی رویه از واژه‌های غیر فارسی، به گسست فرهنگی میان ما و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به ویژه در حوزه ادبیات منجر می‌شود لذا با توجه به همه این تفاسیر و بنا بر وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر پاسداشت از حریم زبان و ادبیات پارسی از عموم هم استانی‌های گرانقدر دعوت می‌کنم تا برای حفظ شأن این سرمایه ملی و میراث گرانبها و وجوب رعایت قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی در صورت مشاهده اسامی و یا خط بیگانه بر سر در محل کسب اصناف و مجتمع‌های تجاری و یا واحد‌های مسکونی با ارسال تصویر و گزارش ما را در پاسداشت زبان و خط فارسی یاری دهند.

وی اضافه کرد: راه‌های ارتباطی از بستر‌های مختلف برای دریافت گزارش‌های مردمی شامل شناسه در پیام رسان ایتا: @pasdasht_zaban_farsiُ سامانه پیامکی: ۵۰۰۰۲۳۸۵۹۴۰۰۱ پست الکترونیکی khrz@farhangmail.ir لینک سایت https://khrz.farhang.gov.ir/fa/zabaneparsi‌ می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • زبان آلمانی و انگلیسی مانع حضور زیدان در بایرن شد!
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا
  • (عکس) تبلیغ عجیب تلویزیون هنگام پخش بازی بایرن مونیخ و رئال مادرید
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند
  • باور دانشمندان درباره میزان هوش «تی‌رکس‌ها» دگرگون شد