Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@10:24:08 GMT

نگرانی دانشمندان انگلیس در خصوص سویه دلتا

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۵۶۵۳۵

نگرانی دانشمندان انگلیس در خصوص سویه دلتا

به گزارش ایرنا،   «کاون پاولز» یکی از مسئولین اصلی گروه تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد می‌گوید که واکسن‌های ضد کرونا فقط مانع شدت بیماری کرونا شده و نسبت به انتقال آن اثربخشی چندانی ندارد.

دانشمندان تحقیقات خود را از دسامبر سال گذشته آغاز کرده و روی ۷۰۰ هزار نفر آزمایش پی‌سی‌آر انجام داده‌اند. آن‌ها به این نتیجه رسیدند تا سه ماه پیش (اواسط ماه می) که سویه الفا فراگیر بود، واکسن کرونا مانع از سرایت این ویروس می‌شد اما از زمانی که سویه دلتا فراگیر شده، واکسن در این زمینه (انتقال) اثری ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس تحقیقات دانشمندان آکسفورد آن‌هایی که واکسن فایزر زده‌اند تا ۸۵ درصد از ابتلا به سویه دلتا مصون بوده‌اند. این میزان در خصوص افرادی که واکسن آسترازنیکا دریافت کرده بودند ۶۸ درصد گزارش شده است. اما یافته‌ها نشان می‌دهد که اثر بخشی واکسن فایزر زودتر از آسترازنیکا از بین می‌رود؛ به طوریکه پس از سه ماه حدود ۱۰ درصد کاهش می‌یابد.

«سارا والکر» مسئول تیم تحقیقات دانشگاه آکسفورد می‌گوید که هنوز میزان سرایت سویه دلتا بین افرادی که واکسن زده‌اند مشخص نیست. الکساندر ادواردز استاد دانشگاه ردینگ انگلیس هم با اشاره به نتایج تحقیقات صورت گرفته بیان داشت که هرچند قدرت انتقال‌پذیری سویه دلتا زیاد است اما واکسن‌ها به میزان قابل توجهی اثربخش هستند. به گفته او مقاومت واکسن‌های مختلف متفاوت است و در طول زمان تغییر می‌کند اما تاثیر آن ها قابل بحث نیست. وی خاطر نشان کرد که تحقیقات دانشمندان آکسفورد در یک کلام نشان می‌دهد که «حتی اگر شما دو نوبت واکسن زده‌اید هنوز می‌توانید به کرونا مبتلا شوید و ویروس را منتقل کنید»

بیشتر دانشمندان معتقدند که واکسن‌ها اگرچه دربرابر ابتلا به سویه خطرناک و مهلک دلتا اثر چندانی ندارند اما آمار مراجعه به بیمارستان و شدت بیماری را کاهش می‌دهند. این درحالیست که دولت انگلیس نیز از اواخر تیرماه گذشته، بیشتر محدودیت‌های کرونایی را با این استدلال رفع کرد که عمده جمعیت بزرگسال این کشور واکسینه شده و آمار مراجعه به بیمارستان و مرگ‌ومیر پایین خواهد بود.

ویروس کرونای "دلتا" یا بی-۱. ۶۱۷. ۲ همان ویروس جهش یافته و بسیار مسری است که برای اولین بار در هند شناسایی شد.   سازمان جهانی بهداشت با هدف جلوگیری از انگ زدن به کشورهایی که انواع جهش یافته ویروس کرونا در آنجا شناسایی شده، تصمیم گرفت تا بجای اسامی پیشین از حروف الفبای یونانی برای نامگذاری ویروس‌ها استفاده کند.  

براین اساس نام ویروس B.۱.۱.۷ که برای نخستین بار در انگلیس شناسایی شد، "آلفا" و ویروس B.۱.۳۵۱ که برای اولین بار در آفریقای جنوبی دیده شد "بتا" خوانده می شود. P.۱  هم "گاما" و B.۱.۶۱۷.۲ هند هم "دلتا" نامگذاری می شود. دیگر سویه های شناسایی شده به همین ترتیب و براساس  حروف الفبای یونانی نامگذاری می شود.

برچسب‌ها ویروس کرونا ویروس دلتا انگلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس دلتا انگلستان ویروس کرونا ویروس دلتا انگلستان شناسایی شد سویه دلتا واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۶۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال